اقتصاد نیوز : امروز بازدهی همه بازارها مثبت بود،بورس صدر را پس گرفت اما دلار هم توانست از حبس بازهای فرار کند. سکه هم با وجود رشد ۱.۹ درصدی پشت مرز ۱۱ میلیون ماند.
چهارم شهریورماه، رنگ سبز افزایش رو به روی تابلوی تمام بازارها ثبت شد. سکه به 100 قدمی مرز 11 میلیون تومانی رسید، دلار با افزایش خریدهای نوسان گیران و سوخت جدید تقاضا، بالاترین قیمت از 16 مردادماه را به ثبت رساند و شاخص کل بورس پس از چندین روز ریزش سنگین، نه تنها کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی را حفظ کرد، بلکه 2.6 درصد افزایش را تجربه کرد. هیچ کدام از بازارها در روز سه شنبه چنین بازدهی را به ثبت نرساندند.
پایان دوران حبس دلار
درست است که امروز بیشترین بازدهی را شاخص کل بورس تجربه کرد، ولی در بازار ارز نیز هیجانات زیادی میان معامله گران وجود داشت؛ چهارمین روز شهریورماه برای دلار، پایان حبس قیمتی این ارز در دامنه 22 هزار و 700 تا 23 هزار و 100 تومان بود، چرا که اسکناس آمریکایی توانست تا بالای محدوده 23 هزار و 400 تومان افزایش پیدا کند. رشد امروز از این جهت برای معامله گران فنی جذاب بود که طبق نگاه آن ها، این افزایش دلار را در یک کانال صعودی قرار می داد؛ به باور تحلیل گران فنی، با افزایش امروز، راه برای ورود این ارز به سوی سقف های پیشینی که در کانال 25 هزار تومان ثبت شده بود، هموارتر شد.
دلایل متنوع رشد دلار
برای رشد دلار دلایل زیادی عنوان می شد که از میان آن ها، شائبه ورود نقدینگی جدید به بازار ارز از بقیه بیشتر مورد توجه معامله گران قرار گرفته بود. آن ها اعتقاد داشتند، خروج از حبس بازه ای با چنین سرعتی، حکایت از آن می کند که سوخت جدیدی به بازار رسیده است و این سوخت از نگاه آنها به احتمال زیادی از نقدینگی خارج شده از بورس نشات گرفته است. در مقابل گروهی باور داشتند، بازار به صحبت برایان هوک واکنش نشان داده است که این احتمال را تقویت می کرد که فشارهای آمریکا قبل از انتخابات این کشور بر ایران سنگین ترخواهد شد.
تغییر سیگنال در بازار دلار
معامله گرانی که گوش به فرمان توصیه گران فنی بودند تا روز گذشته با نسخه فروش در سطح 23 هزار تومان مواجهه می شدند.از نظر تحلیل گران فنی فروش دلار در سطح 23 هزار تومان ذخیره گیری سود بود.اما از امروز برخی از تحلیل گران فنی سیگنال را عوض کرده اند.به باور آن با تثبت دلار در بالای 23 هزار تومان باید از موقعیت فروش خارج شد.
افزایش نرخ حواله درهم در روز سه شنبه
بازیگران سنتی بازار هم باور داشتند، هیچ عاملی به اندازه رشد نرخ حواله درهم در رشد دلار اثرگذار نبود. نرخ حواله درهم نه تنها دیروز خود را بالای محدوده 6 هزار و 300 تومان تثبیت کرد، بلکه توانست وارد کانال 6 هزار و 400 تومانی نیز شود. با این سطح از قیمت درهم، ارزش دلار می توانست به نزدیکی 23 هزار و 500 تومان برسد. عده ای اندکی هم باور داشتند، بازارساز برای حمایت از بازار سهام، مداخله کمتری در بازار نسبت به روزهای گذشته کرد. با این حال، شواهدی برای صحبت خود مطرح نمی کردند و این مساله را هم در نظر نمی گرفتند که برای بازار سهام، نرخ سامانه نیما مهم تر از نرخ بازار آزاد است.
بازار سهام نیازمند رصد و صبوری بیشتر
در حالی که عوامل متعددی برای رشد قیمت دلار اعلام می شد، بسیاری از فعالان، رشد بازار سهام را بیشتر ناشی از اصلاح قیمتی می دانستند. از نگاه آن ها برای اینکه بتوان درباره آینده شاخص نظر دارد، نیاز است که روند بازار در روزهای آتی نیز رصد شود. فعلا با دقت زیادی نمی توان حدس زد که شاخص در یک کانال صعودی قرار گرفته است یا تنها یک اصلاح موقت با کمک حقوقی ها در بازار صورت پذیرفته است.
رشد سکه با تقویت دلار
معامله گران سکه نیز امروز سعی کردند از بازیگران ارز و سهام عقب نمانند و با تلاش های خود توانستند قیمت این فلز گران بها را به آستانه 10 میلیون و 900 هزار تومان ببرند. سکه که دیروز با اهرم رشد طلای جهانی در برابر افت بیشتر قیمت مقاومت کرده بود، امروز به دلیل افت اونس در بازارهای جهانی، رشد محدودتری را نسبت به سایر بازارها به ثبت رساند. اگر اونس در همان سطح قیمتی روز دوشنبه می ماند، شکستن کانال 11میلیونی دور از دسترس نبود.
بازدهی بازار ارز،سکه،طلا و بورس در روز سه شنبه
در روزی که سکه با 1.9 درصد بازدهی به دنبال حفظ جایگاه صدرنشینی بود بورس با حمایت حقوقی از این بازار سبقت گرفت دلار هم که با فرار از حبس کانالی به دنبال آن بود که در صدر جایی برای خود باز کند پشت سکه و بورس ایستاد بازار ارز علی رغم بازدهی 1.8 درصدی نتواند در جایگاه سوم قرار گرفت.طلا هم گرچه در جایگاه آخر بازدهی بازارهای مورد بررسی قرار گرفت اما کماکان بالای مدار صفر درجه ایستاد.