روز پنجشنبه بازار طلا و ارز تهران روند صعودی دو روز قبل را ادامه داد و به این ترتیب دلار آمریکا سد مقاومتی مستحکم ۱۸ هزار تومانی را لمس کرد. همچنین سکه طرح جدید به سطح ۷.۶ میلیون تومانی رسید.
در آخرین روز هفته، دلار سومین رشد متوالی را تجربه کرد و به مرز 18 هزار تومان رسید. روز پنج شنبه، شاخص ارزی 30 تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای 17 هزار و 980 تومان رسید.
شیب رشد دلار در بازار آزاد در انتهای هفته کند شده بود، ولی صرافی های منتخب بازارساز، قیمت خود را با شیب قابل توجهی بالا بردند.
در بیست و یکمین روز خردادماه، نرخ دلار بر تابلوی صرافی ملی 500 تومان بالا آمد و روی عدد 17 هزار و 750 تومان قرار گرفت. به نظر می رسد بازارساز با این افزایش سریع قیمت به دنبال آن است که قیمت بازار را در دام خود بیندازد و از رشد بیشتر آن جلوگیری کند.
بازارساز با افزایش قیمت صرافی های منتخب مانع از آن می شود که تقاضای کاذب خاصی وارد بازار شود و از سوی دیگر انگیزه برای عرضه ارز افزایش پیدا می کند.
در کنار این، اگر کسی تصمیم به فروش ارز داشته باشد، می تواند به جای دلالان، ارز خود را با قیمت بالاتر به صرافی های منتخب بفروشد که روز پنج شنبه با قیمت 17 هزار و 500 تومان اقدام به خرید می کردند.
البته شاید این قیمت خرید برای معامله گران حرفه ای جذاب نباشد، ولی برای مردم عادی می تواند انگیزه فروش به صرافی های منتخب به جای دلالان را افزایش دهد.
روز چهارشنبه نیز قیمت دلار بر تابلوی صرافی های منتخب 280 تومان بالا آمده بود. به این ترتیب، می توان گفت که بازارساز ظرف دو روز نزدیک به 800 تومان قیمت دلار را بالا برد و همین مساله نشان از آن داشت که با جدیت زیادی به دنبال نزدیک کردن نرخ خود به بازار آزاد است.
در هفته ای که دلار در بازار آزاد رشد 7/1 درصدی را به ثبت رساند، قیمت این ارز بر تابلوی صرافی های منتخب حدود 4 درصد رشد کرد و از 17 هزار و 70 تومان به 17 هزار و 750 تومان رسید.
در حالی که عده ای باور دارند، این تاکتیک بازارساز در نهایت منجر به مهار نوسان و مدیریت قیمت خواهد شد، گروه دیگری معتقدند، دلار با ظرفیت اهرم رشد نرخ حواله درهم به افزایش قیمت خود ادامه خواهد داد. نرخ درهم از مهم ترین متغیرهایی بود که در هفته گذشته به افزایش دلار کمک کرد.
گروهی هم باور دارند، معامله گران هم چنان با جوسازی پیرامون اخبار سیاسی می توانند قیمت ها را بالا ببرند. به عنوان مثال، این عده معتقدند اظهارات دبیر کل سازمان ملل در مورد منشا ایرانی داشتن حمله به تاسیسات آرامکو می تواند موجب جوسازی نوسان گیران بازار شود.
با این حال، گروهی از تحلیل گران فنی هم چنان باور دارند، مرز 18 هزار تومانی بسیار مقاومت محکمی است و به راحتی شکسته نخواهد شد. از نظر آن ها در این مرز قیمتی برخی معامله گران از خریدهای خود سودگیری خواهند کرد. در این میان، رفتار بازیگران تجاری در حوزه ارز هم چندان مشخص نیست، چرا که در هفته گذشته عمدتا نرخی برای دلار در سامانه نیما اعلام نشد.
در هفته ای که دلار صعودی بود، سکه تمام بهار آزادی نیز در جاده افزایشی حرکت می کرد. سکه در آخرین روز هفته نیز 90 هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به بهای 7 میلیون و 600 هزار تومان رسید. با ثبت این رشد، 1/2 درصد بازدهی برای دلار به ثبت رسیده است.
یکی از عواملی که موجب شد سکه تمام بهار آزادی رشد بیشتری را نسبت به دلار تجربه کند، افزایش بهای طلای جهانی و صعود آن به بالای مرزهزار و 700 دلاری بود. عده ای از معامله گران انتظار دارند، افزایش بهای طلا در هفته جاری نیز ادامه پیدا کند و بازار فلزات گران بهای داخلی را تحریک کند. نیم سکه و ربع سکه نیز در هفته گذشته بازدهی مثبتی را تجربه کردند.