امروز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ بازار طلا و ارز تهران در مسیر کاهش قیمت قرار گرفت. در سومین روز هفته دلار در بازار آزاد توان عبور از سطح مقاومتی ۱۷۷۰۰ تومانی را نداشت و به محدوده ۱۷۵۰۰ تومانی نزول کرد. سیگنال کاهشی ناشی از ریزش شاخص ارزی به بازار طلا و عدم تحریک از سوی بهای اونس جهانی، قیمت سکه نیز با حرکت روی مدار نزولی ۷۰ هزار تومان کاهش یافت و زیر مرز ۷.۳ میلیون تومانی رفت.
به گزارش اقتصادنیوز: روز دوشنبه سکه به زیر کانال مهم 7 میلیون و 300 هزار تومانی رفت و دلار نه تنها نتوانست به بالای محدوده 17 هزار و 700 تومانی برود، بلکه در معرض نزول قیمت قرار گرفت.
در سومین روز هفته سکه تمام بهار آزادی 70 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 7 میلیون و 260 هزار تومان رسید. عامل اصلی افت قیمت سکه تمام، کاهش بهای دلار بود.
روز گذشته شاخص ارزی 100 تومان افت قیمت را تجربه کرد و روی عدد 17 هزار و 580 تومان قرار گرفت. در کنار این، امروز اونس طلا نیز زیر مرز هزار و 700 دلاری باقی ماند تا از این سو قیمت سکه تمام تحریک نشود.
اهمیت نزول سکه برای تحلیلگران
افت قیمت سکه برای برخی تحلیل گران فنی اهمیت زیادی داشت. تحلیل گران فنی شکست کانال 7 میلیون و 300 هزار تومانی را برای بازار مهم دانسته و این مساله را سیگنال مهمی به معامله گران عنوان می کردند. از نظر آن ها، شکست این کانال منجر به این می شود که انتظارات کاهشی در بازار فعال تر شوند و قیمت به سوی ابتدای کانال 7 میلیون و 200 هزار تومانی و مرز 7 میلیونی حرکت کند. آنچه مسلم است در صورتی که روند روز گذشته تغییر نکند و فلز گران بهای داخلی به بالای کانال 7 میلیون و 300 هزار تومان بازنگردد، انتظارات کاهشی به مرور بر بازار غالب خواهند شد. یکی از شانس هایی که می تواند قیمت سکه را در شرایط کنونی از نزول بیشتر در امان نگه دارد، افزایش بهای طلای جهانی و برگشت دوباره آن به بالای کانال هزار و 700 دلاری است. طلا امروز افزایشی بود ولی حداقل تا ساعت 4 بعدازظهر قدرت آن را نشان نداد که از مرز هزار و 700 دلاری عبور کند. در این شرایط، نزول بهای دلار بود که بیشتر توجه معامله گران بازیگران سکه را به خود جلب کرد.
دلار با اینکه از محدوده 17 هزار و 700 تومان دور شد، ولی تا زمانی که بالای مرز 17 هزار و 500 تومان قرار دارد، هم چنان از نگاه معامله گران فنی شانس صعود آن منتفی نیست. با این حال، در بازار ارز در روزهای اخیر تقاضای زیادی وجود ندارد و حجم معاملات محدود تر از گذشته شده است.
به گفته برخی معامله گران همین عامل هم موجب شده است که تناسب قیمت دلار بازار داخلی با بازارهای همسایه برهم بخورد. به عنوان مثال، ارزش دلار با توجه به نرخ درهم در حال حاضر بالای 17 هزار و 800 تومان است و در شهرهای مرزی نیز بجز هرات افغانستان، نرخ های بالاتری برای دلار ثبت می شود. با این حال، در بازار داخلی تقاضای نقدی زیادی وجود ندارد و همین عامل موجب شده است که در خردادماه نوسانات قیمتی کاهش پیدا کند.
افزایش عرضه بازارساز؟
در این میان، برخی فعالان باور دارند، آنچه موجب شده است که وضعیت بازار ارز آرام تر شود، بهبود سمت عرضه ارز بوده است. از نظر آن ها بالا آمدن قیمت دلار در سامانه نیما یکی از عواملی است که انگیزه عرضه ارز را افزایش داد و در کنار این، در بازار حواله نیز نرخ حواله درهم علیرغم رشد زیاد هم چنان نتوانسته است کانال 5 هزار تومانی را بشکند.
دلار صرافی ملی همچنان در کانال 16 هزار تومانی
در روزی که قیمت دلار در بازار آزاد کاهشی بود، قیمت این ارز بر تابلوی صرافی های بانکی تغییر نکرد. روز گذشته هر دلار بر تابلوی صرافی ملی قیمت 16 هزار و 930 تومان داشت که مشابه با روز یک شنبه بود. برخی فعالان با توجه به نوع قیمت گذاری این صرافی ها عنوان می کردند که بازارساز در درجه اول بیشتر به دنبال مدیریت نوسان قیمت هاست و پس از موفقیت در این هدف، سعی می کند که قیمت ها را به آرامی پایین تر ببرد.
با این حال، نباید از خاطر برد که خواست بازارساز یک سوی ماجراست و خواست بازار در سوی دیگر قرار دارد. در واقع اگر بار دیگر تقاضا در بازار بیشتر شود، شاید بازارساز نتواند خواست خود مبنی بر مدیریت نوسانات و افت قیمت ها را پی گیری کند.
یکی از فعالان بازار باور داشت، یکی از عواملی که منجر به کاهش حجم معاملات شده است، شایعاتی است که در بازار مبنی بر کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا منتشر می شود.
این شایعات به خصوص پس از تبادل زندانیان بین دو کشور برجسته شده است. با این حال،هم چنان بیشتر فعالان بر این موضوع اصرار دارند که سمت عرضه تقویت شده و همین عامل زمینه ساز کاهش تغییرات قیمتی شده است.