امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه بازار طلا و ارز برای دومین روز متوالی به پیشروی ادامه داد و اگرچه میزان افزایش امروز نسبت به دیروز کمتر بود، اما زنگ خطر را برای شکستن مرزهای مقاومتی بعدی به صدا درآورد.

گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت؛ دومین پیش‌روی متوالی قیمت‌ها/ خیز دلاروسکه برای مرزهای مقاومتی جدید

به گزارش اقتصادنیوز؛ در دومین روز هفته، دلار و سکه نه تنها به کانال پایین‌تر بازنگشتند که در کانال های جدید پیش روی کردند. روز یک شنبه، شاخص بازار ارز 280 تومان افزایش یافت و به بهای 17 هزار و 480 تومان رسید.

دلار برای نزدیک شدن به مرز مقاومتی 18 هزار تومانی، نیاز دارد که در ابتدا از سطح مقاومتی 17 هزار و 500 تومانی عبور کند. این ارز روز شنبه نیز 300 تومان افزایش را به ثبت رسانده بود تا در مجموع در 2 روز ابتدایی هفته 580 تومان رشد را ثبت کرده باشد.

چنین میزان افزایشی برای ارزی که در 40 روز ابتدایی سال حداقل نوسان خاصی نداشت، برای بسیاری از معامله گران هیجان انگیز است و می تواند زمینه ساز ورود تقاضای جدید آن ها به بازار شود.

این در حالی است که دسته دیگری از فعالان باور دارند، الگوی افزایشی قیمت دلار به این صورت نخواهد بود که به یکباره از سطوح مقاومتی عبور کند. به باور این عده، بازار حتی اگر قرار باشد، در مسیر افزایشی حرکت کند، حتما در میان این مسیر با اصلاح هایی مواجه خواهد شد. به عنوان مثال، این دسته معتقدند که دلار ممکن است در آستانه سطح مقاومتی 17 هزار و 500 تومانی با سودگیری برخی از معامله گران و تعدیل قیمت مواجه شود.

در این میان، برخی معامله گران سنتی باور دارند، در شرایطی که بازار نسبت به شرایط قبلی ملتهب تر شده است، بهترین راه کار این است که از معاملات کنار نشست و روند بازار را مشاهده کرد. از نظر این گروه نباید به دنبال سودهای زیاد بود، چرا که ممکن است ضررهای هنگفتی به دنبال داشته باشد.

آن ها ترجیح می دهند سود کم ولی مطمئن به دست آورند و اعتقاد دارند راز ماندگاری در بازار هم صبر و تحمل و عدم طمع نسبت به افزایش های سنگین است.

گروه دیگری هم در بازار عنوان می کنند، در شرایط نوسانی باید در انجام معامله احتیاط کرد، ولی می توان هر روز با استفاده از نرخ برابری درهم به ریال، انتظار خود برای افزایش یا کاهش قیمت دلار در بازار داخلی را نیز تنظیم و بر اساس آن اقدام به معامله کرد. به عنوان مثال، امروز یکی از عوامل افزایش، رشد قیمت دلار در بازار داخلی، عبور نرخ حواله درهم از کانال 4 هزار و 800 تومانی و رسیدن آن به محدوده 4 هزار و 870 تومان بود. با این نرخ حواله درهم، ارزش دلار می توانست بسیار بالاتر از 17 هزار و 500 تومان باشد.

با افزایش قیمت شاخص ارزی، خریدها در بازار سکه نیز بیشتر شد تا این فلز گران بها 100 هزار تومان افزایش پیدا کند و به بهای 7 میلیون و 320 هزار تومان برسد. سکه در روز اول هفته رشد بیشتر 280 هزار تومانی را به ثبت رسانده بود. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، معامله گران بزرگ  سکه در انتظار آغاز معاملات بازار جهانی هستند. در صورتی که امروز طلای جهانی افزایشی باشد و از سد هزار و 750 دلاری عبور کند، می توان انتظار افزایش خریدها در بازار داخلی را نیز داشت.

در حالی که در بازار سکه و دلار، شاهد پیش روی این دو دارایی در کانال جدید بودیم، در سامانه نیما، قیمت دلار به کانال 15 هزار تومانی بازگشت.  آخرین قیمتی که برای دلار در سامانه نیما اعلام شد، 15 هزار و 688 تومان بود که 460 تومان کمتر از قیمت پیشین این ارز بود. هر چقدر فاصله بین قیمت های نیما و بازار آزاد بیشتر شود، از یک سو تقاضای کاذب برای دریافت ارز ارزان تر بیشتر می شود و از سوی دیگر تمایل فروش ارز توسط صادرکنندگان افت می کند. در حالی که در سامانه نیما قیمت دلار کمی برای واردکنندگان ارزان شد، در بازار آزاد، بازیگران منتخب بازارساز سعی کردند نرخ فروش دلار خود را تا حدی به بازار آزاد نزدیک کنند. روز گذشته، قیمت دلار بر تابلوی صرافی ملی 17 هزار و 20 تومان ثبت شد که 220 تومان بالاتر از روز شنبه بود. به نظر می رسد بازارساز سعی داشت کم کردن فاصله قیمتی خود با بازار آزاد  مانع ورود تقاضای آربیتراژی به معاملات شود. برخی فعالان هم عنوان می کردند امروز عرضه بازارساز بیشتر از روزهای پیش بود؛ از نظر آن ها اگر این میزان عرضه وجود نداشت، دلار در بازار داخلی خود را با نرخ حواله درهم هماهنگ تر می کرد.