امروز ۷ خرداد، بازار طلا و ارز تهران برای چهارمین روز متوالی از ابتدای خردادماه روند نزولی داشت و با شتاب بیشتری مسیر کاهشی را پیمود. روز چهارشنبه دلار با ۲۳۰ تومان کاهش ضمن شکستن مرز حمایتی ۱۷۵۰۰تومانی به سمت حمایت ۱۷هزارتومانی حرکت کرد و سکه با ریزش ۱۴۰هزار تومانی مواجه شد و به مرز ۷.۳ میلیون تومانی عقب‌نشینی کرد.

گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز پایتخت| مرز حمایتی دلار شکست، سکه تغییر کانال داد/ افزایش شیب نزولی نرخ‌ها

به گزارش اقتصادنیوز؛ امروز چهارشنبه 7 خرداد 1399 بازار دلار و سکه با چهارمین افت متوالی قیمت‌ها مواجه شد، دلار مرز حمایتی 17500 تومانی 

امروز شاخص ارزی با 230 تومان کاهش روی عدد 17350 تومان قرار گرفت. این عدد کمترین قیمت ثبت شده برای دلار از تاریخ 27 اردیبهشت ماه بود و موجب شد که انتظارات کاهشی در بازار فعالتر شوند.

در روزی که دلار از سطح مهمی پایین رفت، سکه تمام بهار آزادی نیز بیکار ننشست و از کانال 7 میلیون و 400 هزار تومانی پایین رفت. حدود ساعت 4 بعدازظهر دیروز سکه امامی در معاملات عمده بازار با قیمت 7 میلیون و 300 هزار تومان به فروش میرفت که 140 هزار تومان کمتراز روز سه شنبه بود.

به گفته بسیاری از تحلیل گران فنی سطح 17 هزار و 500تومانی حمایت اول دلار  بود و پس از این باید منتظر واکنش معامله گران به ابتدای کانال 17 هزار  تومانی باشیم. در واقع از نگاه این گروه، شکست حمایت اول، حرکت دلار به سوی نقطه حمایتی دوم را تسهیل کرده است.

در کانال های اطلاع رسانی معامله گران یکی از عوامل افت دلار، پایین آمدن قیمت حواله درهم عنوان می شد که از کانال 4 هزار و 900 تومانی فاصله گرفت و به سوی ابتدای کانال 4 هزار و 800 تومانی در حال حرکت بود. عده ای از فعالان هم متغیر بیرونی دیگری یعنی سبزپوش شدن بازار سهام را در افت قیمت دلار موثر دانستند. از نظر آن ها، تضعیف شاخص کل بورس چنین سیگنالی را به نوسان گیران بازار ارز داده بود که امکان ورود تقاضای جدید به بازار وجود دارد و آن ها می توانند با تکیه بر بالا نگه داشتن دلار، جذابیت بازار خود را برای سرمایه گذاران بورسی بالا ببرند که درحال مشاهده تضعیف ارزش سهام هایشان بودند. با این حال، روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با بیش از 12 هزار واحد افزایش مواجه شد و این موضوع تا حدی در تغییر انتظار معامله گران ارزی موثر بود.

 گروه دیگری از فعالان باور داشتند، تقویت قیمت دلار در هفته های گذشته ناشی از تضعیف سمت عرضه برای پاسخگویی به تقاضای تجاری بود. به باور این گروه، به احتمال زیاد یا تقاضای تجاری کاهش پیدا  کرده است یا سمت عرضه برای پاسخگویی تقویت شده است و همین عامل نزول قیمت ها را رقم زده است. در واقع در نگاه این گروه بیشتر از عوامل بیرونی، بازار ارز تحت تاثیر متغیرهای بیرونی است. این گروه واکنش بازارساز در هنگام افزایش اخیر دلار را نیز مثبت ارزیابی می کنند و باور دارند، نوع قیمت گذاری ارز در سامانه  نیما و صرافی های منتخب در تغییر مسیر دلار بازار آزاد موثر بوده است. به گفته آن ها، بازارساز از یک سو اجازه داد قیمت ها در سامانه نیما بالاتر بروند و از این طریق صادرکنندگان را تشویق به عرضه بیشتر ارز کرد. در کنار این، راه را برای رانت جویی تا حدی بست و اجازه نداد تقاضای کاذب وارد معاملات شوند. افزون بر این، بازارساز قیمت دلار در صرافی های منتخب را پله پله و هماهنگ با بهای این ارز در بازار آزاد افزایش داد و از این طریق مانع از شکل گیری صف تقاضا برای خرید ارز ارزان در بازار شد.

درست است که چنین تاکتیک هایی در افت قیمت موثر بوده اند، ولی برای مشاهده تاثیرگذاری سیاست های بازارساز باید بیشتر صبر کرد تا ببینیم آیا روند کاهش نوسانات ادامه پیدا خواهد کرد یا افت روزهای اخیر تنها یک اصلاح قیمتی بوده است که نوسان گیران سعی کردند پس از دو بار ناکامی در شکست محدوده 17 هزار و 800 تومانی به دست آورند. در واقع برخی تحلیل گران فنی بازار باور داشتند، افت قیمت دلار در روزهای اخیر بیشتر از آنکه ناشی از سیاست های بازارساز یا کاهش تقاضای تجاری باشد، ناشی از فروش معامله گرانی بود که به دنبال فروش بخشی از ارزهای خود بودند که در قیمت های پایین تر خریداری شده بود. در واقع از نظر آن ها دسته ای از نوسان گیران سودگیری را آغاز کردند و در حال حاضر به دنبال خرید در قیمت های پایین تر هستند. برخی از فعالان برخلاف این عده باور دارند بازار در سال گذشته نیز پس از شوکی موقت در اردیبهشت ماه، از خرداد سیر نزولی به خود گرفت و در سال جاری نیز چنین سناریویی پیش روی بازار خواهد بود.