قیمت خرید طلا از مشتری

اقتصادنیوز: قیمت طلا پس از این‌که بزرگترین کاهش قیمت یک روزه در دو ماه اخیر را متحمل شد، تحت تاثیر تهدیدهای تجاری جدید آمریکا علیه چین در معاملات روز سه‌شنبه بازار جهانی ثابت ماند. قیمت خرید طلا از مشتری در بازار امروز با افزایش رو به رو شد که قرار است در این مقاله به آن بپردازیم.

 افزایش قیمت دلار و در پی آن افزایش قیمت طلا

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش، به ۱۳۳۲.۳۰ دلار رسید.بازارها اواخر هفته گذشته از توافق میان آمریکا و مکزیک برای اجتناب از یک جنگ تجاری دیگر مطلع شدند و طلا در نتیجه واکنش بازارها به این خبر روز گذشته بیش از یک درصد سقوط کرد و در اواسط معاملات تا رکورد ۱۳۲۴.۵۰ دلار عقب‌نشینی کرد.

دانیل هاینس، تحلیلگر گروه بانکی ANZ در این باره گفت: کاهش تنش‌های تجاری میان آمریکا و مکزیک روی بازار طلا تأثیر منفی گذاشت، اما نگرانی‌ها پیرامون مذاکرات آمریکا و چین برطرف نشده است. در نتیجه این نگرانی‌ها ریزش طلا در روز گذشته دوام چندانی پیدا نکرد و همچنان تا حدودی تقاضا برای خرید دارایی مطمئن از قیمت طلا پشتیبانی می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: آماده است در صورت عدم پیشرفت مذاکرات تجاری با رئیس جمهور چین در نشست ماه جاری سران گروه ۲۰ در ژاپن دور دیگری از تعرفه‌های تنبیهی را روی واردات کالاهای چینی وضع کنند.

ترامپ مکرراً اعلام کرده انتظار دارد با رئیس جمهور چین در نشست اوزاکای ژاپن دیدار کند، اما چین هنوز چنین دیداری را تأیید نکرده است. از سوی دیگر رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده است اگر بخشی از توافق آمریکا و مکزیک که مستلزم تأیید قانون‌گذاران مکزیکی است تصویب نشود تعرفه‌ها بر خواهند گشت.

 

 بیشتر بخوانید: قیمت دلار آمریکا در بازار ارز به چند رسید؟

 

احتمال افزایش مجدد قیمت جهانی طلا پس از تصویب تحریم ها علیه چین

بر اساس گزارش رویترز، دلار در معاملات روز سه‌شنبه در برابر سایر ارزهای بزرگ تقریباً ثابت بود، اما پس از تجدید تهدید ترامپ برای وضع تعرفه‌ها علیه چین ریسک‌پذیری سرمایه گذاران محدود شد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۴.۷۰ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۵ درصد افزایش، ۸۰۶.۳۳ دلار معامله شد. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۳۸۲.۷۰ دلار رسید.

هرگونه پیش‌بینی درباره چشم‌انداز آینده بازارها باید همراه با در نظر گرفتن ریسک عوامل غیراقتصادی باشد. با این وجود یکی از روش‌های رایج پیش‌بینی قیمت‌ها نگاه تکنیکال به روند گذشته آن‌هاست. همچنین بررسی مولفه‌های اقتصادی تاثیرگذار می‌تواند در این امر راهگشا باشد.

دلار آمریکا طی معاملات روز گذشته حدود 400 تومان از ارزش خود را از دست داد وعصر به بهای 13 هزار و 750 تومان به فروش رسید. دلار با افت 2.6  درصدی دیروز، به کمترین حد خود از ۳۱ فروردین رسید. همچنین سکه طرح جدید طی معاملات روز قبل با کاهش 185 هزار تومانی به بهای 4 میلیون و 620 هزار تومان رسید.

 

بیشتر بخوانید: قیمت خرید و فروش طلا امروز در تهران

قیمت دلار

برخی از معامله‌گران عنوان می‌کنند چرخش ناگهانی مواضع رئیس جمهور آمریکا درباره ایران طی سفر به ژاپن و سفر شینزو آبه به ایران بلافاصله پس از دیدار با ترامپ را سیگنالی مساعد ارزیابی کردند که از سطح تقاضای دلار در بازار داخلی کاست.

در واقع این سیگنال مثبت اخبار سیاسی، انتظارات معامله‌گران بازار داخلی تا حدی تغییر کرده است و در نتیجه گردش انتظارات می‌توان انتظار افت بیشتر قیمت را داشت.

از سوی دیگر برخی از فعالان باور دارند، نوسان‌گیران تنها به‌دنبال خرید ارز در قیمت‌های پایین‌تر هستند و قیمت به سرعت به بالای مرز ۱۴ هزار تومانی بازخواهد گشت.

در روز جاری باید منتظر واکنش نوسان‌گیران به کانال‌شکنی دلار باشیم. ۹ روز قبل زمانی که نرخ ارز وارد کانال ۱۳ هزار تومانی شد، دلالان با شناسایی کف قیمتی خریدهای خود را افزایش دادند و مقدمه بازگشت دلار به بالای مرز ۱۴ هزار را فراهم آوردند.

 

بیشتر بخوانید: قیمت طلا 

اثر نرخ حواله درهم امارات بر بازار داخلی

به جز تغییر انتظارات در بازار ارز، دیگر عاملی که بر روند قیمت دلار در بازار داخلی اثر می‌گذارد نرخ حواله درهم امرات است. نرخ حواله درهم یکی از متغیرهایی است که معامله‌گران ارزی معمولا افت شدید روزانه آن را به معنای افزایش عرضه ارز توسط بازارساز و خواست کاهشی او تعبیر می‌کنند. معمولا این اتفاق منجر به افزایش انتظارات کاهشی در بازار داخلی می‌شود و فروش دلار را افزایش می‌دهد. در واقع معامله‌گران به‌جای آنکه در مقابل بازارساز بایستند، سعی می‌کنند با فروش در سقف، منتظر قیمت‌های پایین‌تر بمانند. 

 البته از نظر شماری دیگری از بازیگران ارزی، روز گذشته دلیل همراهی معامله‌گران در فروش دلار با بازارساز، نبود تقاضا در بازار آزاد است. در واقع کمبود تقاضا موجب می‌شود که معامله‌گران احساس کنند مقاومت در برابر بازارساز نه‌تنها سودی ندارد، بلکه با کاهش قیمت‌ها دچار افت خواهند شد و دلار بالاخرید روی دست آنها باقی خواهد ماند و پس از آن ریالی نخواهند داشت که در قیمت‌های پایین‌تر اقدام به خرید کنند.

قیمت سکه

روز گذشته بازگشت شاخص ارزی کشور به کانال 13 هزار تومانی پس از گذشت 9 روز منجر به افت 4 درصدی بهای سکه شد. در صورتیکه در تاریخ 30 اردیبهشت که نرخ ارز به سطح ۱۳ هزار و ۹۵۰ تومان تنزل کرد، بهای سکه تنها ۱۰ هزار تومان کمتر از قیمت ثبت شده دیروز بود. قیمت سکه در کمترین سطوح خود در سال جاری به سر می‌برد و در صورت حفظ جایگاه دلار در کانال جدید امکان افت قیمت بیشتر این دارایی ارزشمند نیز وجود دارد. دیروز حباب سکه با احتساب مالیات ارزش افزوده کمتر از ۱۰۰ هزار تومان شد.

 

آخرین نرخ اونس طلا

روز قبل هر اونس طلا مانند ۳ روز پیش رشد قیمت را تجربه کرد. هر اونس طلا که ۳ روز پیش تا ۱,۲۸۵ (یک هزار و دویست و هشتاد و پنج ) تومان رسیده بود، امروز - سه شنبه ۰۷ خرداد ۱۳۹۸ مصادف با ۲۸ می ۲۰۱۹ - با رشد ۰.۰۹ درصدی به ۱,۲۸۶ (یک هزار و دویست و هشتاد و شش ) دلار رسید.

در بازار روز قبل هر اونس طلا نسبت به ۳ روز پیش، با ۱.۲۲ دلار افزایش، ۱,۲۸۶ (یک هزار و دویست و هشتاد و شش ) دلار نرخ گذاری شد.

هر اونس طلا در بازار خارجی هم ۱,۲۸۶ (یک هزار و دویست و هشتاد و شش ) دلار قیمت خورد.

هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ثابت بود و در ۱۲۷۳.۳۷ دلار ایستاد. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه به ۱۲۶۸.۹۷ دلار سقوط کرده بود که پایین‌ترین قیمت از اوایل ماه میلادی جاری بود.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۲۷۲.۸۰ دلار رسید.

به گفته نیکولاس فراپل، مدیر جهانی در شرکت " ای بی سی بولیون"، تأثیر کوتاه مدت اختلافات تجاری آمریکا و چین، شاخص دلار را بالاتر برده و این مسئله به نفع طلا نبوده است.

شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای رقیب در معاملات روز پنج شنبه ۰.۱ درصد رشد کرد و نزدیک به بالاترین حد خود در یک ماه اخیر ایستاد.

بازارهای آسیایی تحت تاثیر تحریمات چین

بر اساس گزارش رویترز، بازارهای سهام آسیایی نیز تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به پیامدهای منفی جنگ تجاری آمریکا و چین در معاملات روز پنج شنبه قرمزپوش شدند.

در این بین گزارش نشست اخیر بانک مرکزی آمریکا نشان داد که مقامات پولی آمریکا موافق رویکرد صبورانه برای تنظیم سیاست پولی هستند و عجله‌ای برای افزایش نرخ‌های بهره ندارند.

بی علاقگی سرمایه گذاران به طلا در موجودی طلای صندوق " اس پی دی آر گلد تراست" منعکس شد. موجودی طلای این صندوق که بزرگترین صندوق تحت پشتوانه طلا در جهان است، روز چهارشنبه ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۷۳۸.۸۱ تن رسید.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۴ درصد کاهش یافت و ۱۴.۴۳ دلار معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ثابت بود و در ۷۹۹.۰۲ دلار ماند. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۰.۲ درصد افزایش داشت و ۱۳۱۲.۴۵ دلار معامله شد.