سال گذشته قیمت سکه در مقطعی مرز ۵ میلیون تومان را هم رد کرد. قیمت مثقال طلای آبشده و دلیل آن هم سردرگمی مسئولان در حوزه تصمیمگیری بخش اقتصاد بود. معتقدیم چنانچه روند و وضعیت اقتصاد در سال ۹۷، بار دیگر در سال رونق تولید ادامه پیدا کند و برخی نابسامانیها تکرار شود، افزایش قیمت طلا را شاهد هستیم
تحلیل بازار طلا از زبان رئیس اتحادیه تهران
مشترکان محترم، به دلیل پارهای از ایرادات در متن خبر قبلی، لطفا از متن زیر استفاده کنید: بررسیها نشان از آن دارد که در روزهای گذشته قیمتها در بازار طلا و سکه روند کاهشی داشته و از سوی دیگر میزان داد و ستد تا حدودی رشد کرده است.
به گزارش ایسنا، ابراهیم محمدولی - رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران - به ایسنا گفت: در چند روز اخیرقیمت طلای آبشده و سکه روند کاهشی داشته و امروز نیز قیمتهای اعلامی تا حدودی به قیمتهای روز گذشته نزدیک و بازار متأثر از قیمتهای گذشته بود.
وی ادامه داد: عملکرد کشورها در زمینه روابط بینالمللی و تصمیمات آنها در بعد سیاسی تأثیر قابل توجهی بر نرخ جهانی طلا، ارز و میزان داد و ستدهای اقتصادی دارد که با توجه به سیاستهای داخلی کشور، بازار به صورت آرام و روزانه به سمت آرامش حرکت میکند.
آرامش در بازار طلا و تاثیر آن بر قیمت طلا
محمدولی یادآور شد: آرامش نسبی در بازار حاکم است که این آرامش بر میزان داد و ستد و تصمیم گیریهایاقتصادی فعالان و مشتریان بازار طلا و سکه تأثیرگذار بوده است، اما بررسی دقیق میزان داد و ستد در پی سفر آبه به ایران نیازمند وقت و کار کارشناسی است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر معتقد است سفر آبه به ایران بر بازار طلا و سکه تأثیرگذار و یکی از دلایل افزایش میزان داد و ستد در این بازار بوده است.
به گزارش تجارتنیوز، بازار طلا سال ۹۷ عملکرد قابل توجهی داشت و به عنوان مثال بازدهی سکه طلا از بازدهی دلار هم بیشتر بود و به ۱۸۰ درصد رسید. با این حال آیا امسال هم طلا میتواند روندی مشابه سال گذشته داشته باشد؟
قیمت طلا به عقب باز نمی گردد!
ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با حضور در تحریریه تجارتنیوز میگوید که قیمت طلا به عقب باز نمیگردد بلکه به دلیل کاهش ذخایر و افزایش میزان تقاضا در جهان قیمتها روند افزایشی خواهند داشت. در عین حال این فعال بازار درباره وضعیت سکه پیشنهادهای قابل توجهی به مردم دارد که مشروح این گفتگوی تجارتنیوز با وی را در زیر میخوانید:
در سال گذشته در بازار طلا ما شاهد بازدهی ۱۸۰ درصدی قیمت سکه بودیم که بازدهی آن حتی از دلار هم پیشی گرفت. به نظر شما چه عواملی باعث شد تا قیمت طلا روند افزایشی داشته باشد؟
هزینه تمام شده در صنعت طلا افزایش یافته
صنعت طلا از دیدگاه کسانی که از این صنف شناخت چندانی ندارند شاید بازار جذابی به نظر برسد اما موضوعی که وجود دارد، این است که هزینههای تمام شده در صنعت طلا به شدت افزایش یافته است. هر گرم طلای ۱۸ عیار در اوایل سال ۹۶ به قیمت ۱۰۰ هزار تومان میرسید؛ این درحالی است که امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار به مرز ۵۰۰ هزار تومان نزدیک شده است. اوایل سال ۹۶ قیمت طلای آبشده حدود ۱۲۰ میلیون تومان تمام میشد. امروز حالا همین وزن طلا برای یک سازنده نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان تمام میشود.
اینکه پرسیده میشود در گذشته چه عواملی در گرانی قیمت طلا نقش داشته باید اشاره کنم که قیمت انس جهانی و قیمت دلار نقش مهمی در افزایش قیمت طلا داشتهاند؛ البته از زمان ورود عبدالناصر همتی به بانک مرکزی تمام تلاشها به کارگرفته شده تا ارز مورد نیاز مردم تامین شود تا در این شرایط بازار طلا نیز روند باثباتی داشته باشد. ما هم معتقدیم چنانچه تیم اقتصادی دولت بتواند ارز مورد نیاز را تامین و به یک نرخ ثابتی نزدیک کند، قطعا به طور طولانی مدت شاهد ثبات نرخ طلا هستیم. البته عوامل بیرونی هم در افزایش یا کاهش قیمت طلا نقش دارند اما چنانچه بتوانیم بازار داخل را به خوبی کنترل و مدیریت کنیم، میتوانیم از عوامل بیرونی و تاثیرات آن به طور کامل عبور کنیم.
آیا با افزایش قیمت طلای آبشده راضی هستید؟
قطعا در این شرایطی که قیمت طلا با نوسانهای افزایشی رو به روست فروشندگان و سازندگان طلا باید از این وضعیت راضی باشند. شما از افزایش قیمت طلا در بازار راضی هستید؟
هرگز این طور نیست. ما از نوسانهای این چنینی قیمت طلا راضی نیستیم و این گرانیهای اخیر هرگز برای ما سودی ندارد.
در مقابل سوال تان باید پرسید که آیا با افزایش یک باره قیمت مثقال طلای آبشده سازندهها هم افزایش یافته است؟ جواب این سوال روشن است، قطعا با افزایش قیمتها وزن طلا نیز برای سازندهها تغییری نخواهد کرد. طلا هر آنچه قیمتش ثبات داشته باشد تا مصرفکنندگان بتوانند نیاز خود را از بازار تامین کنند، برای صنعت طلا و جواهر بهتر است. پس باید بگویم که ما از گرانیهای اخیر قیمت طلا خوشحال نیستیم.
افزایش قیمت طلا تنها به درد کسانی میخورد که در صنعت طلا حضور پررنگ و جدی ندارند و خرید و فروش طلا ابزار کارشان نیست. در حقیقت گرانیهای اخیر طلا بیشتر به درد کسانی میخورد که منابع مالی خود را به طور مقطعی در این بازار وارد میکنند و بعد از مدتی که قصد خرید خانه و خودرو دارند طلاهای پسانداز شده خود را در بازار به معرض فروش میگذارند..