یوسفی نرخ واقعی قیمت مرغ زنده را ۹ تا ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم در خرده فروشی ها را ۱۲ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که ستاد تنظیم بازار نرخ واقعی هر کیلو مرغ آماده به طبخ را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزارتومان در خرده فروشی ها اعلام کرده است که مرغداران به سبب افزایش هزینه های تولید این نرخ را قبول ندارند
علت افزایش قیمت مرغ چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، قیمت مرغ با وجود اینکه خط تولید از وضعیت مناسبی برخوردار است و کمبودی در تولید مرغ زنده رخ نداده، اما با افزایش روزانه قیمت این محصول مواجه ایم تا جایی که به تازگی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ را با توجه به تامین نهاده های تولید با ارز رسمی 4200 تومان ، نزدیک 10 هزارتومان عنوان کرد.
درحالی که در مردادماه امسال ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ را برای مصرف کنندگان هشت هزار و 175 تومان تعیین کرد، اما این محصول در ماه های اخیر نه فقط با نرخ مصوب عرضه نشد بلکه بهای آن در خرده فروشی ها به هر کیلوگرم نزدیک 14 هزار تومان رسیده است.
گزارش ها در بازار مصرف نشان می دهد که قیمت مرغ روزانه هر کیلوگرم محصولات پروتئینی دستخوش تغییرات اساسی شده تا جایی که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ بین 12 تا 13 هزار و 800 تومان، ماهی قزل آلای پرورشی بین 28 تا 32 هزارتومان، قیمت هر شانه 2 کیلوگرمی تخم مرغ در بازار 24 هزار تومان، گوشت گوساله با قلوه گاه 69 هزار تومان، گوسفندی با قلوه گاه 68 هزار و 500 تومان، زبان گوساله 55 هزار تومان، یک دست دل و جگر 67 هزار تومان و کله و پاچه 100 هزار تومان است.
به همین دلیل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از اواخر آذرماه با هدف تنظیم بازار مرغ وارد عمل شد و روزانه بیش از یک هزارو 200 تن مرغ منجمد در سراسر کشور با نرخ 8900 تومان عرضه کرد که روزانه 100 تن آن مربوط به تهران است
قیمت گوشت مرغ در هفته آتی متعادل می شود
در این پیوند «محمد یوسفی» رئیس انجمن پروش دهندگان مرغ گوشتی روز یکشنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: با توجه به هزینه های تمام شده تولید قیمت منطقی قیمت مرغ زنده هشت هزار تومان و گوشت مرغ برای مصرف کنندگان 11 هزار و 500 تومان است بنابراین عرضه این محصول با قیمت هایی بیش از آن اجحاف به حقوق مصرف کنندگان به شمار می رود.
به گفته وی، طبق آمارها، امروز قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده بین 8400 تا 8600 تومان، میدان بهمن 12 هزارتومان بوده که اندکی افزایش قیمت این محصول را نشان می دهد.
این مقام صنفی، افزایش قیمت گوشت و قیمت مرغ در بازار ناشی از افزایش تقاضای بخش عمده اقشار جامعه دانست و تصریح کرد: بیشتر مردم و اقشار کم درآمد و متوسط جامعه به جای مصرف گوشت قرمز و ماهی به مصرف این محصول روی آورده اند که خود سبب افزایش تقاضا شده است.
وی قیمت مرغ را در خرده فروشی های مناطق مختلف شهر غیرمنطقی دانست و گفت: این محصول با قیمت های مناسب در سطح میادین میوه و تره بار عرضه می شود و مردم می توانند برای خرید مناسب از این مراکز خرید کنند.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران توصیه کرد: برای کاهش قیمت این محصول در بازار، مردم می توانند از مرغ های منجمد شرکت پشتیبانی امور دام که تفاوت کیفیتی با گوشت مرغ گرم ندارد، با نرخ های منطقی استفاده کنند که این امر خود می تواند موجب کاهش قیمت گوشت مرغ گرم شود.
کاهش تولید و سودجویی تولیدکنندگان مرغ زنده، عامل اصلی گرانی است
مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در تشریح وضعیت حاکم بر بازار قیمت مرغ و در واکاوی دلایل و عوامل موثر در افزایش قیمت آن اظهار کرد: به دلیل کمبود نهادههای دامی، مرغداریها از جوجه ریزی امتناع کردهاند و در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد از سالنهای تولید مرغ گوشتی، خالی است که به تبع با کاهش تولید، ضریب عرضه کم میشود و همین موضوع به افزایش گرانیها دامن میزند.
وی میافزاید: سالنهایی که تا یک ماه و نیم گذشته، جوجهریزی میکردند، با کاهش حجم تولید، مرغ زنده را به قیمت دلخواه توزیع میکنند و به نوعی این روند برای جبران خسارت دورههای گذشته انجام گرفته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی با اشاره به عدم وجود نظارت جدی و کافی در فرآیند عرضه مرغ زنده گفت: توزیع مرغ منجمد کمکی به تعدیل قیمتها در بازار نکرده و حتی به نوعی افزایش هر چه بیشتر قیمت مرغ زنده را در پی داشته استوی معتقد است، سودجویی عوامل تولید مرغ زنده نیز مزید بر علت شده تا در حال حاضر نرخ گوشت مرغ با چنین افزایش قیمتی در بازار، نمود پیدا کند.