قیمت پوند انگلیس

 

در بیانیه این بانک آمده است: رشد اقتصادی انگلیس در سال ۲۰۱۸ کند شد و احتمالاً امسال این رشد قیمت پوند انگلیس سال گذشته هم ضعیف‌تر خواهد بود. بانک مرکزی انگلیس پیش بینی خود از نرخ رشد اقتصادی انگلیس را برای سال جاری با کاهشی قابل توجه در مقایسه با پیش بینی قبلی از ۱.۷ درصد به ۱.۲ درصد تقلیل داده است.

 

وضعیت نابسامان اقتصاد انگلیس

ارزش پوند انگلیس در مقابل دلار آمریکا در هفته های گذشته با افت محسوسی روبرو شد، لذا به نظر میرسد در بازار ایران نیز پوند در مقابل ریال با نوسانات منفی روبرو شود، که این موضوع با افت قیمت دلار میتواند تشدید گردد. لذا قیمتهای مهم پوند در بازار ارز ایران را میتوان ۵۰۰۰ تومان به عنوان مهمترین مقاومت و ۴۷۰۰ تومان را بهترین حمایت قیمت در نظر گرفت. لذا قیمت پوند انگلیس برای آنکه بتواند در مسیر رشد قرار بگیرد، نیاز به شکستن مقاومت بسیار مهم ۵۰۰۰ تومان خواهد داشت. این در حالی است که احتمال افت قیمت و از دست رفتن حمایت ۴۷۰۰ تومان بیشتر از رشد قیمت است.

بنابر نتایج یک بررسی، بدبینی به چشم انداز اقتصادی انگلیس پس از رای تاریخی به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به شدت افزایش یافته است.

بررسی نتایج اقتصادی و افت قیمت پوند

بنابر نتایج بررسی موسسه «یوگوف» و مرکز تحقیقات اقتصادی و  کسب و کار که روز سه شنبه (15 تیر) منتشر شد، شمار تجاری که به اوضاع اقتصادی انگلیس در سال آینده بدبین هستند، در هفته پس از اعلان نتایج همه پرسی موسوم به «برگزیت» از 25 درصد به 49 درصد افزایش یافته است.

نتایج بررسی صورت گرفته بر روی یک هزار شرکت انگلیسی، حاکی از آن است که بیش از یک چهارم (25 درصد) صاحبان تجاری نسبت به آینده تجاری‌شان بدبین هستند. قبل از اعلام نتایج همه پرسی، این عدد 16 درصد بود.

اسکات کورفی، مدیرمرکز تحقیقات اقتصادی و کسب و کار معتقد است این آمار نشان می‌دهد که باید واکنشی جدی در این زمینه نشان داده شود.

وی افزود: بازرگانان نه فقط  به وضعیت اقتصادی بدبین‌تر شده‌اند، بلکه امیدشان به  فروش داخلی، صادرات  و سرمایه‌گذاری در 12 ماه آینده به شدت کاهش یافته است.

تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا این کشور را به ناآرامی سیاسی سوق داده و موجب کاهش ارزش واحد پولی پوند و بی‌اعتمادی شدید به آینده تجاری بریتانیا دراین اتحادیه  شده است.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند برگزیت باعث رکود اقتصادی در بریتانیا خواهد شد. مارک کارنی، رئیس بانک مرکزی انگلیس نیز درباره «وخامت» چشم انداز اقتصادی این کشور هشدار داده است.

کارنی گفت این بانک احتمالا به منظور کمک به وضعیت پس از برگزیت باید محرک‌های اقتصادی بیشتری را فراهم کند.

بریتانیا دارای یکی از بالاترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای توسعه یافته می تواند در صورت استقلال اسکاتلند روند رشد خود را که برای سال ۲۰۱۴ حدود سه درصد پیش بینی می شود، دچار اختلال ببیند. نه و دو دهم درصد میزان تولید ناخالص داخلی بریتانیا از اسکاتلند بدست می آید.

ایوان مک کی، تاجر و یکی از طرفداران استقلال اسکاتلند می گوید: «ما یکی از بالاترین درآمد سرانه تولید ناخالص داخلی نسبت به بقیه بریتانیا را داریم. اسکاتلند کشوری ثروتمند است. مشکل اینست که این ثروت و آخرین قیمت پوند انگلیس در بازار برای استفاده در اختیار مردم، اقتصاد و شرکتهای اسکاتلندی نمی ماند. استقلال به ما این فرصت را می دهد تا کنترل آنها را در دست خود بگیریم

مسئله استفاده از منابع نفتی اسکاتلند و درآمد ناشی از آن در صورت استقلال نگرانی کمپانی های بزرگ نفتی بریتانیایی از جمله شرکت بریتانیایی- هلندی «رویال داچ شل» و «بی پی» را برانگیخته است.

در صورت استقلال اسکاتلند، ذخائر نفتی بریتانیا تنها چهار درصد خواهد بود. ۹۶ درصد این ذخائر در سرزمینهای اسکاتلند واقع شده است.

احتمال تزلزل بازار های انگلیس و کاهش ارزش پوند

دیوید فیلیپس، محقق امور اقتصادی از موسسه مطالعات مالی اقتصادی می گوید: آخرین قیمت پوند انگلیس در بازار «اگر کمی آینده نگر باشیم خواهیم دید که درآمد ناشی از نفت اسکاتلند احتمالا روند نزولی به خود میگیرد در حالی که بافت جمعیتی آن نیز نسبت به بقیه بریتانیا به سرعت رو به پیری می رود. بنابراین بجز افزایش روند رشد اقتصادی چیز دیگری نمی تواند اثر منفی این دو موضوع را که متحول نمی شوند جبران کند. اسکاتلند احتمالا متحمل فشار بر روی برنامه بودجه خود خواهد بود. فشاری به مراتب بیشتر از آنچه که بریتانیا تحمل می کند و این به معنای افزایش مالیاتها و تجدیدنظر در برنامه های بودجه ای در بلند مدت خواهد بود تا اسکاتلند بتواند بودجه ای سالم و معقول و متعادل داشته باشد.

اما اسکاتلند در صورت کسب استقلال چه میزان از بدهی بریتانیا را بر دوش خواهد کشید. وضعیت رژیم مالیاتی این کشور چه خواهد بود؟

در حال حاضر ۹.۱ درصد درآمد مالیاتی دولت بریتانیا از اسکاتلند است.

مسئله حفظ و یا عدم حفظ پوند واحد پولی بریتانیا پس از کسب احتمالی استقلال اسکاتلند از جمله موضوعاتی است که طرفداران و مخالفان استقلال را در مقابل یکدیگر قرار داده است.

ناسیونالیستها خواهان اتحاد پولی با بریتانیا هستند تا بتوانند از حمایت بانک مرکزی بریتانیا برخوردار باشند.

اما بانکهایی چون بانک سلطنتی اسکاتلند آر بی اس و یا لویدز نسبت به سناریوی استقلال اسکاتلند بدبین هستند و در نظر دارند در صورت پیروزی استقلال طلبان در همه پرسی روز پنجشنبه، دفتر مرکزی خود را از از ادینبورگ به لندن انتقال دهند.