قیمت منات آذربایجان

آخرین قیمت منات آذربایجان امروز در ایران را همراه با جدول و نمودار در اقتصادنیوز مشاهده می کنید. به محض هرگونه تغییری در نرخ منات آذربایجان در تهران و صرافی ها اطلاعات آپدیت می شود. در ادامه می توانید آخرین قیمت و تغییرات را مشاهده کنید.

 

بودجه امسال آذربایجان وابستگی زیادی به درآمدهای نفتی دارد. اگر قیمت نفت از ۶۰ دلار کمتر شود تأثیر زیادی بر ارزش مانات خواهد داشت و فشار زیادی بر اقتصاد آذربایجان وارد خواهد کرد.

 

روند صعودی و رشد قمیمت منات

ائلشن باقرزاده استاد دانشگاه دولتی اقتصاد آذربایجان (UNEC) با بررسی وضعیت اقتصادی جمهوری آذربایجان در سال 2019 میلادی، اظهار داشت: کاهش و یا افزایش شدید ارزش مانات (پول ملی آذربایجان) به ضرر اقتصاد آذربایجان خواهد بود.

وی ادامه داد: آذربایجان اقتصاد کوچکی دارد. در اقتصادهای کوچک پیش‌بینی وضعیت نرخ ارز تأثیر مثبتی بر فعالیت‌های اقتصادی می‌گذارد. بر همین اساس تصور می‌کنم که بانک مرکزی آذربایجان در سال جدید میلادی نرخ ارز را ثابت نگه خواهد داشت و از افزایش و کاهش آن جلوگیری خواهد کرد.

باقرزاده خاطرنشان کرد: جدول آخرین قیمت منات آذربایجان در بازارهای دنیای اقتصاد سیاست اقتصادی آذربایجان در دو سال اخیر دچار تحولات زیادی شده است. بر این اساس، تأکید بر تقویت اقتصاد غیرنفتی در اولویت سیاست‌های دولت قرار گرفته است. نوسان زیاد نرخ ارز آسیب بزرگی بر اقتصاد غیرنفتی آذربایجان وارد می‌کند و سرمایه گذران را دچار آشفتگی خواهد کرد. به همین خاطر تثبیت نرخ ارز بهترین سیاست برای اقتصاد آذربایجان خواهد بود. حتی اگر درآمدهای ارزی دولت هم افزایش یابد، طرفدار افزایش ارزش مانات نیستم. البته تحولات جهانی و منطقه‌ای تأثیر زیادی بر قیمت نرخ ارز خواهد داشت و ممکن است بر اثر این تحولات، دولت مرکزی آذربایجان توان جلوگیری از کاهش شدید ارزش مانات را نداشته باشد. دولت آذربایجان در صورت فشار اقتصادی، ارزش کاهش مانات را با درصدهای پایین و در فواصل مختلف صورت خواهد داد و این مسئله می‌تواند برای سرمایه‌گذاران اقتصادی بسیار مثبت باشد.

تحولات ارزی آذربایجان و رشد قیمت منات

ناطق جعفرلی اقتصاددان آذربایجانی نرخ ارز در این کشور را وابسته به قیمت جهانی نفت اعلام کرد و اظهار داشت: ثابت نگه داشتن نرخ ارز یک تصمیم انضباطی توسط بانک مرکزی آذربایجان است و این سیاست بسیار به‌جا و کارآمد است. ارزش مانات در برابر دلار بیش از 19 ماه ثابت نگه داشته شده است اما در برابر دیگر ارزهای خارجی ازجمله یورو، لیر و روبل نوسانات زیادی داشته است. این مسئله نشان می‌دهد که سیاست اصلی بانک مرکزی آذربایجان ثابت نگه داشتن ارزش مانات فقط در مقابل دلار است.

وی افزود: پیش‌بینی ارزش مانات برای سال 2019 بسیار سخت است. چراکه پیش‌بینی قیمت جهانی نفت برای امسال بسیار سخت شده است. بسیاری از کارشناسان، بورس‌های جهانی و حتی سازمان اوپک از ماه دسامبر پیش‌بینی کرده بودند که قیمت نفت با شیب مستمر افزایش یابد اما افزایش نیافت.

 جعفرلی با تأکید بر اینکه اقتصاد آذربایجان متکی به نفت است، خاطرنشان کرد: بودجه جاری آذربایجان وابستگی زیادی به درآمدهای نفتی دارد. در این بودجه قیمت نفت 60 دلار پیش‌بینی شده است. اگر قیمت نفت از 60 دلار کمتر شود تأثیر زیادی بر ارزش مانات خواهد داشت و فشار زیادی بر اقتصاد آذربایجان وارد خواهد کرد. به همین خاطر بایستی منتظر قیمت نفت در سال جدید میلادی باشیم تا بتوانیم در مورد کاهش یا افزایش ارزش مانات پیش‌بینی کنیم.

نفت و تاثیر آن بر اقتصاد آذربایجان

وی ادامه داد: در صورت کاهش بهانه نفت، کاهش قیمت مانات با شیب تند انجام نخواهد، چراکه بانک مرکزی آذربایجان از آسیب‌های جبران‌ناپذیر این مسئله آگاه است، به همین خاطر سیاست کاهش ارزش مانات را با شیب ملایمی در دستور کار خود قرار خواهد داد.

جمهوری آذربایجان در مقایسه با جمهوریهای تازه استقلال یافته اطراف خود در اثر بهره‌برداری از منابع نفتی و سرمایه‌گذاری پس از استقلال توسعه بیشتری پیدا کرده‌است. با تکمیل خط لوله باکو-تفلیس-جیهان رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سه‌ماهه اول سال ۲۰۰۷ به ۴۱٫۷٪ رسید و رتبه نخست جهان از این لحاظ را کسب کرد.[۱۰] با وجود این بعد از استقلال این کشور، تورم فزاینده ناشی از آثار جنگ قره‌باغ همراه با سیاست‌های آزادسازی قیمت‌ها و خصوصی‌سازی اقتصاد موجب شد که مردم جمهوری آذربایجان تحت فشارهای شدید اقتصادی قرار گیرند و قدرت خرید آن‌ها به سرعت کاهش یابد ولی از سال ۱۹۹۶ میلادی، افزایش درآمدهای حاصل از قراردادهای نفتی بین‌المللی، روند رو به رشد سرمایه‌گذاری خارجی، اعتبارات صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و مساعدت کشورهای اروپایی موجب شد تا اقتصاد نابسامان این کشور کمی رو به بهبود گذارد.

 

جمهوری آذربایجان برای ثبات بخشیدن به اوضاع اقتصادی با کمک صندوق بین‌المللی پول دو برنامهٔ اقتصادی را به اجرا درآورده و توانسته‌است میزان تورم را کاهش دهد. میزان تورم در این کشور از ۴۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ میلادی به ۲۰ درصد در سال ۱۹۹۶ میلادی و ۷/۳ درصد در سال ۱۹۹۷ و صفر درصد در سال ۱۹۹۸ میلادی و (۵-) درصد در نیمه نخست سال ۲۰۰۰ میلادی کاهش یافته‌است.

 

انجام اصلاحات اقتصادی در این کشور و آزادسازی تجارت موجب پاگیری طبقه جدیدی از تجار و صاحبان صنایع با سرمایه‌های اندک شد. با این حال نباید فراموش کرد که این کشور در مرحله گذار از اقتصاد متمرکز کمونیستی به اقتصاد بازار است و هنوز بخش‌هایی از اقتصاد کشور به شیوه سابق اداره می‌شود.